tietoa

ᛜ Toistaiseksi ei tulevia tapahtumia

 

anu@kilahus.fi

041 759 5005 // Myös WhatsApp

Kilahus

 

Vaikka Kilahus ei vielä ole virallinen yritys, olen toiminut pari vuotta tämän nimen alla. Aiemmin Kilahus tunnettiin nimellä KoruPiira - kuitenkin imago, periaatteet ja korutyyli on pysynyt samana.

 

En halua rasittaa luontoamme, joten kierrätän korunteossa ylijääneen

hopean uudelleen sulattamalla materiaalin. Myös koruosat (ketjut, lenkit, lukot ym.) ovat valmistettu kierrätetystä hopeasta. Korujen kivet tulevat Euroopan sisältä, ja pyrin hankkimaan kivet suoraan kivenhiojilta.

 

Koska valmistan koruni itse käsityönä, korun hintaan kuuluu materiaalit ja

kuluneet työtunnit. Joten, jos ostat tuotteen suoraan minulta tai Paja 1605:den kautta,  sinun ei tarvitse maksaa välikäsistä, mitkä useimmiten tuovat korulle hintaa enemmän.

Korujen muotoilu

 

Koruistani löytyy monesti orgaanisia muotoja, kuten luonnostakin. Lapin ja

Peräpohjolan luonto on mielestäni täynnä mystistä ja kiehtovaa energiaa,

ja samanlaista tunnetta en muualta löydä.

 

Suomalaisten oma Kalevala sekä viikinkien Edda ovat tarinoita ja myyttejä, joista saan inspiraationi. Useimmiten koruni saavatkin pienen taustatarinansa

näistä taruista ja myyteistä. Haluan jakaa lukemani ja kuulemani tarinat

korujen muodossa eteenpäin.

 

Muotoilen pieniä ja yksityiskohtaisia koruja, joihin tuon mielenkiintoisuutta

erilaisilla pinnoilla. Pyrin lisäämään pienen äänen koruihin; joko ketjuilla ja roikkuvilla kivillä tai hopeisilla lenkeillä, jotka osuessaan toisiinsa päästävät suloisen kilahduksen.

Olen mukana Paja 1605-kollektiivissa, joka koostuu viidestä korualan ammattilaisista. Toimimme Oulun seudulla, ja toimintaamme kuuluu mm. erilaisten korutyöpajojen järjestäminen, korujen myynti ja yksilöllisten korujen suunnitelu ja valmistus niin yksityisille henkilöille kuin yrityksillekin.

 

Lisätietoja löydät Paja 1605 sivuilta. (Linkki)

© Kilahus 2018