Kilahus

Vaikka Kilahus ei vielä ole virallinen yritys,  mutta olen toiminut muutaman vuoden tämän nimen alla. 

En halua rasittaa luontoamme, joten kierrätän korunteossa ylijääneen hopean uudelleen sulattamalla materiaalin. Myös koruosat (ketjut, lenkit, lukot ym.) ovat valmistettu kierrätetystä hopeasta. Korujen kivet tulevat pääosin Euroopan sisältä, ja pyrin hankkimaan kivet suoraan kivenhiojilta.

Korujen muotoilu

Koruistani löytyy monesti orgaanisia muotoja, kuten luonnostakin. Lapin ja Peräpohjolan luonto on mielestäni täynnä mystistä ja kiehtovaa tunnelmaa.

Suomalaisten oma Kalevala sekä viikinkien Edda ovat kokoelma tarinoita ja myyttejä, joista saan inspiraationi koruihini – useimmiten koruissani onkin pientä taustatarinaa näistä myyteistä ja tarinoista. Haluan jakaa lukemani ja kuulemani tarinat korujen muodossa eteenpäin.

Muotoilen pieniä ja yksityiskohtaisia koruja, joihin tuon mielenkiintoisuutta erilaisilla pinnoilla. Pyrin lisäämään pienen äänen koruihin; joko ketjuilla ja roikkuvilla kivillä tai hopeisilla lenkeillä, jotka osuessaan toisiinsa päästävät suloisen (tai vaihtoehtoisesti rouhean) kilahduksen.

Koska valmistan koruni itse käsityönä, korun hintaan kuuluu materiaalit ja kuluneet työtunnit. Joten, jos ostat tuotteen suoraan Kilahukselta, sinun ei tarvitse maksaa ns. välikäsistä, mitkä useimmiten tuovat korulle hintaa enemmän. Käden jälki näkyy koruissa, kuten käsitöinä tehdyillä tuotteilla on tapana.

Materiaalit

Hopea

Käyttämäni hopea on kierrätettyä, jota tilaan luotettavalta toimittajalta. Hopeaa saadaan esimerkiksi tietokoneen osista, vanhoista koruista ja hopeaesineistä. Myös korujen teossa materiaalia jää aina yli, jota ei voi ehkä hyödyntää muuten. Sulatan ylijääneen hopean ja valan siitä levyä tai lankaa.

Valmistamani korut ovat 925-leimoilla leimattuja, ja näin voit olla varma, että koruissa käyttämäni hopea on oikeaa pitoisuudeltaan ja materiaali on laadukasta.

Jalo- ja korukivet

Kivet tulevat Euroopassa toimivien kivenhiojien kautta. Käytän niin luonnon muovaamia kuin synteettisiä (ihmisten valmistamia) kiviä. 

Yleensä tuotetiedoissa on tieto mistä päin maailmaa kivi on tullut, ja onko se synteettinen vai luonnon kivi.

Käytän raakoja kiviä, pyöröhiottuja, rumpuhiottuja sekä viistehiottuja kiviä. Osa kivistä saattaa olla kierrätetty, jolloin siitä on merkintä tuotetiedoissa.

Synteettiset kivet ja luonnon muovaamat kivet omat samoja kemialliselta koostumukseltaan, erona on vain se, että toinen on valmistettu ihmisten toimesta ja toinen on valmistunut luonnossa. Toki, synteettiset kivet ovat edullisempia.

Korut on mahdollista valmistaa tilaustyönä, jolloin voit valita synteettisen tai luonnon kiven. Huomaathan, että korun hinta määräytyy myös kiven hinnan mukaan.